ВІТАННЯ ПРЕЗИДЕНТА АФЗУ

016

Щорічно в третю неділю листопада Україна відзначає День працівників сільського господарства. Це свято було засноване 1993 року, коли Президент України Леонід Кравчук підписав указ N 428/93 про встановлення професійного свята всіх працівників сільського господарства, а також підприємств, які займаються переробкою сільськогосподарської сировини та виробництвом харчової продукції.

Україну здавна називали житницею всього континенту. Наші селяни завжди вирощували хліб і до хліба, відтак від дідів-прадідів шанобливе ставлення до землеробів завжди було головним законом в нашій країні.     Відзначення Дня працівників сільського господарства – це визнання державою звитяжної хліборобської праці на благо України, це хвала мозолястим рукам селян, їхньому розуму й винятковому терпінню. Ми пишаємося тим, що разом із усіма працівниками сільського господарства відзначають це свято й десятки тисяч українських фермерів. Об’єднані в Асоціацію фермерів та приватних землевласників України, вони утворили передовий, найбільш прогресивний загін українських селян, основу майбутнього середнього класу на селі. Фермери не тільки забезпечують українців необхідною сільськогосподарською продукцією, вони також зберігають нашу сільську поселенську мережу та культурні надбання народу. Фермери постійно виступають свідомою політичною силою, рішучою й непохитною у боротьбі за права й свободи українських селян, за рідну українську землю, щедро политу потом і кров’ю пращурів .

У цей святковий день бажаємо фермерам і всім українським землеробам здоров’я й невичерпної енергії на довгі роки, професійних успіхів і родинного щастя. Нехай доля буде прихильною до кожного з вас і додасть оптимізму та вагомих здобутків на хліборобській і життєвій ниві.

Добрих засівів, рясних сходів та щедрих ужинків на благо добробуту України!

З повагою,

Президент АФЗУ