ЧОМУ ВАРу ТАК «МУЛЯЄ» ФЕРМЕРСЬКИЙ МІЛЬЯРД?

Нещодавно, а саме 25 липня, Всеукраїнська Аграрна Рада провела прес-конференцію, на якій заступник голови Михайло Соколов від імені аграріїв вимагав покарати чиновників, які прийняли завідомо неправомірні та дискримінаційні по відношенню до малих та середніх фермерів нормативні акти щодо розподілу державних дотацій в агросекторі України протягом 2017 та 2018років (від ред.: інформація про прес-конференцію за посиланням -http://uacouncil.org/uk/post/agrarii-zvertatimutsa-do-nabu-z-vimogou-pokarati-cinovnikiv-vinnih-u-nespravedlivomu-rozpodili-agrodotacij).
Так, саме той Соколов, який намагався стати народним депутатом за партійними списками «Слуги народу» і лише завдяки небайдужості громадського активіста, керівника НГО "Небайдужі", колишнього очільника одеського обласного осередку "Правого сектора" (2014-2017) Сергія Стерненко цього не сталося (від ред.: інформація про його російське громадянство та дещо з біографії на сайті 5 каналу за посиланням - https://www.5.ua/suspilstvo/kandydat-u-deputaty-vid-sluhy-narodu-maie-rosiiske-hromadianstvo-sternenko-194314.html).
Але на думку Асоціації фермерів та приватних землевласників України такі дії є намаганням зашкодити фермерам, знищити ту державну підтримку яка є на сьогоднішній день (а це майже 1 млрд грн.!), нівелювати досягнення Асоціації в напрямку розвитку фермерства та обслуговуючої кооперації.
Звичайно, проблем та недоліків в постанові 106, що стосується підтримки фермерства, достатньо, і АФЗУ про них знає, вносить свої пропозиції по їх усуненню. І Мінагрополітики, до речі, на стороні фермерів, хоча і не всі – деякі старі кадри, особливо в сфері фінансів, вперто не хочуть щоб фермери отримували допомогу безперешкодно, дуже часто не розуміють фермерів інші відомства: Мінфін, Мінекономіки, ДФС, то що.
Але якщо подивитися що було у сфері підтримки фермерства 3 і більше років назад – то це небо і земля!
І всі ці надбання напередодні прийняття бюджету на 2020 рік хочуть переглянути та знищити, не допустивши закладання цієї підтримки на майбутнє. А що таке закриття програми компенсації відсотків за отриманий кредит для фермера взявшого його на 3 – 5 років – це банкрутство!
Асоціація фермерів та приватних землевласників України здивована такими діями очільників громадської організації яка декларує своєю метою захист всіх аграріїв та сподівається на справедливість та неупередженість НАБУ та Апеляційного суду до яких звертається ВАР з вимогою знищення держпідтримки фермерів.
Михайло Данкевич,
Прес-служба Союзу українського селянства